Stanje na putevima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros klizavi, a na većini dionica u kotlinama, uz rijeke i preko prevoja slabija magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.
Na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog sanacije odrona.
Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.
Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.
Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac saobraća se jednom trakom, zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani.
U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.
U toku je i izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu „9. januar“, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.
Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Na graničnom prelazu Brčko-Gunja saobraćaj je zatvoren za teretna vozila i autobuse zbog bezbjednosnih razloga.

Na području Republike Srpske, povodom Vaskrsa, do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa.

Prevoz eksplozivnih materija do ponoći je zabranjen i na području Federacije BiH.

Share With: