Stanje na putevima

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Na području Republike Srpske povodom Vaskrsa i međunarodnog praznika 1. Maja zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, osim prevoza pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa. Zabrana je aktuelna do ponoći 29. aprila i od ponoći 1. maja do ponoći 2. maja.
Režim vožnje izmijenjen je na dionicama na kojima se izvode radovi i na tim lokacijama saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.
Režim vožnje izmijenjen je i na autoputevima Gradiška-Banjaluka i „9. januar“ od Banjaluke do Doboja zbog izgradnje naplatnih stanica.
Iz AMS mole učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na prelazu Brčko-Gunja između BiH i Hrvatske iz bezbjednosnih razloga zatvoren saobraćaj za teretna vozila i autobuse.
AMS podsjeća vozače da o stanju u saobraćaju na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj mogu da se informišu internet stanice ili mobilne android aplikacije Saveza.
Vozačima se savjetuje da prije polaska na putovanje van BiH preko navedenih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

Share With: