Stanje na putevima

Ovoga jutra saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, uz umjerenu frekvenciju vozila, u koltlinama i uz riječne tokove , kao ponegdje u višim predjelima smanjena je vidljivost zbog magle, pa se vozačima skreće pažnja na oprezniju vožnju. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina  učestali su  sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz. Savjetujemo opreznu vožnju prilagođenju stanju i uslovima na putu, te podsjećamo vozače da je posjedovanje zimske opreme obavezno do 15. aprila. Na dionicama gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i njeno poštovanje je obavezno.

Danas, 10. aprila 2019. god., u vremenu od 08:00 do 16:00 časova, zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, doćiće do privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu  R-411 Han Kola-Stričići. U vrijeme trajanja privremene obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni pravac: Han Kola-Ledenice-Stričići.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Novi Grad-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Share With: