Stanje na putevima

U Republici Srpskoj vozi se po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, dok u kotlinama i uz rijeke niska oblačnost i magla mjestimično smanjuju vidljivost.
Na području Kneževa vidljivost je zbog magle smanjena na oko 50 metara, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.
Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su sitniji odroni, a iz AMS savjetuju opreznu vožnju prilagođenju stanju i uslovima na putu.
U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.
Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja /saobraćaj se odvija dvosmjerno/.
U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu „9. januar“ Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Zbog deminiranja na lokacijama Klakari Donji osam, 13 i 14, opština Brod, najavljene su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžaku u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Vozači koji kreću na put van granica BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 10 graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

AMS Republike Srpske poziva vozače da, prije polaska na putovanje van BiH preko tih graničnih prelaza, provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi najbliži granični prelaz.
Share With: