Стање на путевима

Проходност већине путева у Републици Српској је задовољавајућа, а услови  за вожњу углавном повољни. Возачима скрећемо пажњу на јутарњу маглу дуж ријеке Саве, на сјеверозападу и у горњем Подрињу. Застоји у саобраћају  могући су на дионицама гдје су актуелни радови и гдје саобраћајна сигнализација регулише саобраћај. Возаче молимо да поштују саобраћајне прописе и друге учеснике у саобраћају. До 29.09.2023, због радова, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја на регионaлном путу Р-I 2107 дионица Карановац-Митровићи и на магистралном путу М-II 505 дионица Митровићи-граница Рс/ФБиХ Присика 1.

Због радова на санацији клизишта, до 15.09.2023. године продужено је Рјешење о обустави саобраћаја за сва возила на дионици регионалног пута РИ-2102 Разбој-Станари-Руданка. У вријеме трајања забране, саобраћај се преусмјерава на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

На граничним прелазима Изачић, Велика Кладуша, Градина, Градишка и Орашје појачан је интензитет саобраћаја на излазу из БиХ. на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања. Напомињемо да је ситуација на свим ГП изузетно промјењљива.

 

Share With: