Стање на путевима

РЕПУБЛИКА СРПСКА

Услови  за вожњу су повољни и саобраћај се на већини путева у РС  одвија редовно. Изузетак су дионице гдје се изводе радови ,гдје привремено постављена саобраћајна сигнализација регулише саобраћај. На дионицама у усјецима и поред камених косина упозорава се на могућност ситнијих одрона. Савјетује се   опрезнија вожња и избјегавање ризичних претицања

Због одржавања манифестације “Лакташко љето 2023” доћи ће до измјене у режиму саобраћаја на дијелу магистралном путу МI-101 дионица Лакташи-Клашнице 1 ,дана 29.07.2023. у времену од 18,00 до 00,00 часова. Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње пословног објекта (бензинске станице) на одмаралишту Лужани запад на ауто путу Е-661 Градишка –Бања Лука.

Због санације магистралног пута МII-501, дионица Козарска Дубица-Приједор (Улица Краља Александра у Приједору), саобраћај се одвија успорено, једном траком. Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ

На граничним   прелазима,Градишка, Велика Кладуша и   Доња Градина, појачана фреквенција  возила на улазу у БиХ. 

На осталим граничним прелазима  задржавања нису дужа од 30 минута.

Share With: