Средњошколци дарују крв (ФОТО) (ВИДЕО)

Поводом Дана града – 24. априла, Градска организација Црвеног крста Градишка организовала је акцију добровољног даривања крви, у сарадњи са градишким средњим школама. У тродневној акцији учествују ученици Техничке, Средње стручне и техничке школе и Гимназије.  Више од 70 средњошколаца изразило је жељу да дарује драгоцјену течност. У Црвеном крсту посебну пажњу поклањају акцијама које реализују у сарадњи са младим људима.

У Служби за трансфузију радују се спремности младих да буду добровољни даваоци, али изражавају забринутост због немогућности значајног броја младих, који, и поред добре воље, често не могу дати крв. „Смањена физичка активност, исхрана, боравак у затвореном простору, прољећне инфекције, неки су од узрока због којих млади често не могу дати крв“, сматрају у Служби за трансфузију.

У наредном периоду предстоје и друге акције током којих ће бити обезбијеђене додатне дозе драгоцјене течности. Већ у мају биће реализоване акције поводом Недјеље Црвеног крста, која се обиљежава од 8. до 15. маја, затим у јуну, када се обиљежава Свјетски дан добровољних давалаца крви, те током љетних мјесеци када је, због годишњих одмора, посебно важно имати довољне количине драгоцјене течности за потребе пацијената.

Сања Т.

Share With: