Srđan Bajcer pobjednik Republičkog takmičenja srednjih škola mašinske struke

Srđan Bajcer učenik četvrtog razreda mašinskih tehničara, Tehničke škole Gradiška osvojio je prvo mjesto na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola mašinske struke, održanom u subotu  na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dok je Dragan Došan,učenik trećeg razreda tehničara za mašinsko konstruisanje, osvojio četvrto mjesto.

Profesor Tehničke škole Gradiška Aleksandar Rapajić, rekao je da su učenici nagrade osvojili u disciplini komjutersko konstruisanje, a osim njih takmičilo se još 14 učenika iz 12 srednjih škola iz Republike Srpske. On je istakao da je zadovoljan uspjehom učenika, kao i kompletnom organizacijom takmičenja.

 

U disciplini mehanike takmičilo se 11 učenika.Učenici drugor razreda CNC operatera Tehničke škole Gradiška, Mirko Đurđević i Filip Subotić, na ovom takmičenju imali su isti rezultat i osvojili su peto mjesto.

Cilj takmičenja je promocija dobrih i talentovanih učenika,a na ovom takmičenju imali su priliku da pokažu znanja koja su postigli tokom dosadašnjeg školovanja ali i da dobiju uvid u naučno-istraživačke kapacitete  Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu i uopšte mašinske struke.

 

Share With: