Спречавање службеног лица у вршењу службене радње у Градишци

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, данас су  лишили слободе лице иницијала Р.Ј. из Градишке због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.

Полицијској станици Градишка, пола сата послије поноћи пријављено је нарушавање јавног реда и мира испред угоститељског објекта у Градишци, између више лица.

Приликом успостављања јавног реда и мира, лице иницијала Р.Ј. из Градишке, одбило да поступи по изданом наређењу полицијских службеника, затим је исти приликом лишења слободе физички напао полицијског службеника и нанио тјелесне повреде у предјелу главе. Лице Р.Ј. је видно било под утицајем алкохола, исти је одбио да се подвргне методама испитивања на присуство алкохола и опојних дрога у организму.

О свему наведеном обавјештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се против лица Р.Ј. након комплетирања и документовања предмета достави извјештај за почињено кривично дјело „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.

Из Полицијске управе Градишка наводе да осуђују сваки вид насилног понашања и напада на полицијске службенике и позивају грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.

Share With: