Top lista

Top lista za 27.02.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Špirić čestitao Vaskrs patrijarhu Irineju i svim pravoslavnim vjernicima

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić čestitao je njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve praznik Vaskrsenja Hristovog.

“Želim da svima nama Vaskrsenje Hristovo, taj Praznik nad Praznicima, koji slavimo kao pobjedu života nad smrću, dobra nad zlom, ljubavi nad mržnjom, da hrabrosti, volje i želje da u ovom teškom vremenu pobijedimo nevolje i ostanemo na Hristovom putu”, navedeno je u Špirićevoj čestitki.

Špirić je svima poželio dobro zdravlje, a vjernicima Srpske pravoslavne crkve da praznik Vaskrsenja Hristovog dočekaju u miru i sa svojim porodicama.

“Neka nas najveći hrišćanski praznik podsjeti na važnost očuvanja i učvršćivanja naše vjere, na potrebu razumijevanja, tolerancije, praštanja i uvažavanja drugih. Pozdravljam vas hrišćanskim pozdravom – `Hristos voskrse`”, istaknuto je u čestitki Špirića.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja u nedjelju, 19. aprila, najveći hrišćanski praznik – Vaskrs kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.

Share With: