Сњежана Миљковић најбољи менаџер у области библиотекарства (ФОТО) (ВИДЕО)

На културној манифестацији „Вишеградска стаза“ посвећеној нобеловцу Иви Андрићу директор Народне библиотеке Градишка Сњежана Миљковић, проглашена је за најбољег менаџера у 2022. години. Миљковићева је добила повељу “Ђорђе Пејановић” највећу награду у области библиотекарства као признање за њен стваралачки рад и допринос у развоју библиотекарске струке.

Током десетогодишњег рада у Народној библиотеци бројним успјешно реализованим активностима Сњежана Миљковић је библиотеку учинила препознатљивом на културној мапи свог града. Награда за њу представља додатну мотивацију за још бољи рад у наредном периоду.

„Свакако да је једно велико хвала за све што се до сада постигло, заједно са колективом радећи на доприносу развоја културе на подручју наше локалне заједнице, али и шире“ рекла је Миљковићева.

Ауторским радовима, додјељеним наградама, литерарним конкурсима, активностима Дечијег, те Позајмног одјељења и радовима о Легату породице Чубриловић који су објављивани у бројним зборницима, Сњежана је промовисала рад Народне библиотеке Градишка. Истиче да су успјели да доведу велики број грађана у простор библиотеке, што је према њеном мишљењу веома значајно.

Награда ће свакако утицати да рад буде још бољи и да организују разне активности како би оправдали награду коју јој је додјелило Друштво библиотекара Републике Српске. Миљковићева је подсјетила да су 2018.  години на истој манифестацији у Вишеграду добили награду за најбољу библиотеку, а у 2020. години имали су и најбољег библиотекара.

Н.М.

Share With: