Facebook
YouTube
Instagram
Top lista

Топ листа за 09.07.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Šmitran: U narednih mjesec dana otvaranje multifunkcionalnog objekta u Kruškiku

U Kruškiku će u narednih mjesec dana biti svečano otvoren novoizgrađeni multifunkcionalni društveni objekat, koji će služiti za rad Savjeta mjesne zajednice i organizovanje različitih društvenih aktivnosti, najavio je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kruškik Denis Šmitran, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške.

„U ovom objektu biće smještena kancelarija Savjeta mjesne zajednice, a nastojaćemo da potpišemo i ugovore sa Kulturnim centrom, Zavičajnim muzejom i drugim ustanovama, u namjeri da oni dio svog programa, kao što su promocije knjiga, izložbe i seminari, organizuju i u Kruškiku“, istakao je Šmitran.

On dodao da će u multifunkcionalnom objektu, osim kancelarije Savjeta mjesne zajednice i prostorije za sastanke i manifestacije, biti smještene i svlačionice, koje će biti korištene tokom organizovanja turnira i treninga na sportskim terenima u Kruškiku.

Govoreći o izgradnji infrastrukture u Kruškiku, Šmitran je rekao da je u posljednjih četiri godine dosta urađeno, asfaltirano dvorište crkve i nekoliko ulica i rekonstruisan magistralni put.

„U nerednom periodu nastojaćemo da naredni vrtić u Gradišci bude izgrađen uz multifunkcionalni objekat u Kruškiku, čime bi zaokružili jednu cjelinu koju bi činila ta dva objekta, škola, crkva, park i sportski centar“, istakao je Šmitran.

On je naglasio da je u Kruškiku potrebno izgraditi jedni ulicu paralelnu sa magistralnim putem, jer u momentu bilo kakvog zastoja ili saobraćajne nezgode na magistralnom putu većina mještana sada ne može da automobilima dođe do svojih kuća.

„Potrebno je izgraditi i još nekoliko ulica, a najznačajnije za građane je što je Kruškik obuhvaćen velikim projektom izgradnje kanalizacione mreže“, dodao je Šmitran.

On je ocijenio da je Kruškik perspektivna mjesna zajednica sa trenutno oko 1.800 stanovnika, te da bi otvaranjem privredene zone Liman u budućnosti mogao da se još brže infrastrukturno razvija i povećava broj stanovnika.

Share With: