Top lista

Top lista za 11.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Smanjene gužve teretnih vozila na graničnom prelazu Gradiška

Savjet ministara donio je juče odluku o vraćanju redovnog režima teretnog saobraćaja između BiH i Hrvatske.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske i predsjednik regije Gradiška koja obuhvata Gradišku, Srbac i Kozarsku Dubicu Gligo Čikić u izjavi za Radio Gradišku rekao je da će ovom odlukom gužve na graničnom prelazu Gradiška biti značajno smanjene jer su svi granični prelazi sa Hrvatskom otvoreni za teretni saobraćaj.

„Sad nije više jedini prelaz Gradiška, već su pušteni i drugi granični prelazi sa Hrvatskom  a ukupno ih je deset“, naveo je Čikić.

Čikić je podsjetio da su zbog gužvi u proteklom periodu vozači kamiona čekali od dva do pet dana na prelazak granice na graničnom prelazu Gradiška.

„Otvaranje svih graničnih prelazasa Hrvatskom je vrlo značajno za prevoznike, ali i za privredu Republike Srpske i BiH jer nema zastoja i sva roba stiže na vrijeme“, naglasio je Čikić i dodao da su takođe otvoreni i granični prelazi sa Srbijom.

On je podsjetio da je u proteklom periodu smanjen transport roba za oko 70 odsto što će značajno uticati na rad preduzeća i privrednika u Republici Srpskoj.

Na graničnom prelazu Gradiška danas nema zadržavanja teretnih vozila.

Savjet ministara je, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donio odluku o stavljanju van snage odluke o određivanju graničnih prelaza za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz BiH.

Iz Savjeta ministara saopšteno je da je ova odluka donesena nakon što je od utorka, 19. maja, od ponoći vraćen redovni režim kretanja teretnih vozila preko teritorije Hrvatske.

“Praktično je teretni saobraćaj između BiH i Hrvatske moguć i na svim ostalim graničnim prelazima određenim za prevoz robe, što će olakšati i smanjiti pritisak na granične prelaze koji su određeni za tranzitni saobraćaj vozila”, dodaje se u saopštenju.

Share With: