Служен помен за погинуле борце из Брестовчине

Градска борачка организација Градишка, у сарадњи са Мјесном борачком организацијом и свештенством Српске православне цркве, у поводу славе храма Христовог васкрсења, организовала је помен за погинуле борце и цивилне жртве Одбрамбено-отаџбинског рата из Брестовчине.

Предсједник Мјесне борачке организације Брестовчина, Јовица Мачкић навео је да је ово пета година заредом да се служи парастос и одаје почаст свим погинулим у протеклом рату из ове мјесне заједнице.

Предсједник Градске борачке организације Градишка, Милован Гагић навео је да је из Мјесне заједнице Брестовчина погинуло највише бораца у Одбрамбено-отаџбинском рату и додао да је парастос служен и за борце који су сахрањени у Градском гробљу у Брестовчини али и за све погинуле српске јунаке из протеклих ратова.

Начелник Службе градоначелника Града Градишке, Драгутин Ковачевић рекао је да је ово прилика да се још једном присјетимо свих који су дали животе за нашу слободу и указао на значај културе сјећања. Вијенце и цвијеће  на спомен обиљежје положили су представници породица погннулих бораца, представници градске управе и борачких органицзација. Након помена уприличен је ручак.

С.Видовић

Share With: