Служба хитне медицинске помоћи Дом здравља Градишка добро организован тим

Представници Службе хитне медицинске помоћи Дом здравља Градишка, начелник службе др Златко Котараш , медицински техничар Саша Митровић возач  Милан Стијаковић учествовали су у показној вјежби која је организована  протекле суботе поводомобиљежавања Свјетског дана ургентне медицине.

У парку Петар Кочић у Бањалуци приказана је симулациа саобраћаног удеса. Медицински професионалци су приказали грађанима пут од збрињавања унесрећених у ситуацији када се грађани нађу у прилици да пруже прву помоћ, до професионалног збрињавања пацијената од стране медицинских радника.

Екипа Службе хитне медицинске помоћи из Градишке је добила највеће похвале од стране организатора као добро организована и тим који благовремено и адекватно реагује у хитиним ситуацијама.

Учесници у организацији вјежбе и обиљежавања Свјетског дана ургентне медицине били су: Универзитетски клинички центар Српске, Ресусцитациони савез Републике Српске, Медицински факултет Универзитета у Бањалуци, Омладинске организације Црвног крста, Дом здравља Градишка, Служба хитне помоћи Бањалука, као и Завод за трансфузијску медицину Српске.

 

Г.Влаинић

Share With: