Služen parastos za poginule borce iz Kijevaca

Kod spomen obilježja u Kijevcima danas je služen parastos i položeni vijenci na spomenike poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog i Narodnooslobodilačkog rata i žrtvama fašističkog terora iz ove mjesne zajednice.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu u temelje Republike Srpske iz ove mjesne zajednice živote su ugradili Vlado Stojnić, Đuro Kučuk i osamnaestogodišnji Draženko Stijaković.

Vijence su položili članovi porodica poginulih boraca, predstavnici Gradske uprave Gradiška, kao i Gradske i Mjesne boračke organizacije.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić rekao je da prošle godine zbog epidemiološke situacije ova organizacija nije bila u prilici da održi sve planirane pomene i izrazio nadu da će ove godine epidemiološka situacija biti povoljnija i omogućiti realizaciju planiranih aktivnosti.

„Za Vidovdan planiramo otkriti spomen ploču u Brestovčini za sve poginule borce sahranjene na mjesnom groblju. Tražićemo mogućnost da legalizujemo sva spomen obilježja, da budu u vlasništvu grada kako bi bili sigurni da će biti sačuvana“, rekao je Gagić.

On je dodao da je završen Javni poziv za jednokratnu pomoć demobilisanim borcima, porodicama poginunlih boraca i ratnih vojnih invalida. On je dodao da je ove godine u planu u saradnji sa gradskom upravom da se što više pomogne borcima i naglasio da je važno sistemsko rješenje kako bi se borcima obezbjedila primanja koja bi im pružila minimalnu sigurnost.

G.Vlainić

Share With:
Open

close button