Služen parastos poginulim borcima u Novoj Topoli

Povodom slave mjesne zajednice – Ognjene Marije, u Novoj Topoli je danas služen parastos i položeni vijenci na spomen-obilježje za 44 poginula i umrla borca Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vijence je položila delegacija grada Gradiška, Gradske boračke organizacije, Mjesne boračke organizacije i Savjeta mjesne zajednice Nova Topola, članovi porodice poginulih boraca i delegacija Gradskog odbora SNSD-a.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je obaveza gradskih vlasti da odaju poštu svima koji su položili svoje živote u temelje Republike Srpske i omogućili da danas slobodno živimo.

„Srpski narod je u svim ratovima bio na strani pravde, ali i pored toga još uvijek ne možemo da budemo slobodni i da se razvijamo onako kako nama odgovara“, istakao je Adžić i dodao da i poslednji događaji pokazuju da moramo biti svi jedinstveni kada je u pitanju ono najsvetije, za šta su mnogi ljudi dali svoje živote, a to je Republika Srpska.

Očuvanje, izgradnja i razvijanje Republike Srpske je naša obaveza prema svim žrtvama proteklih ratova i to moramo da prenesemo i na buduće generacije“, zaključio je Adžić.

S.Vidović

Share With: