Služen parastos poginulim borcima iz Kozinaca

Kod spomen obilježja u Mjesnoj zajednici Kozinci danas je služen parastos i položeni vijenci na spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog i Narodnooslobodilačkog rata i žrtvama fašističkog terora u ovoj mjesnoj zajednici.

Narodni poslanik u NSRS Ranka Perić Romić rekla je da je održavanje parastosa najmanja stvar koju možemo učiniti ali da je to i obaveza jer se tako čuva sjećanje na one koji su dali život za Republiku Srpsku.

„Dok se mi budemo sjećali palih boraca i žrtava koje smo podnijeli u svim ratovima time ćemo obezbjediti opstanak Republike Srpske. Kada zaboravimo žrtve i sve ono što smo proživjeli omogućićemo da se srpskim narodom lakše manipuliše. Zato je ovo zavjet i obaveza  Srpskog naroda ali i primjer kako se čuva Srpska i sjećanje na one koji su dali svoj život za nju“, rekla je Perić Romić.

Služenje pomena poginulim borcima u Kozincima organizuju Mjesna boračka organizacija, Savjet mjesne zajednice Kozinci i Fudbalski klub „Bratstvo“ Kozinci.

Predsjednik kluba „Bratstvo“ Slaviša Kovačević rekao je da već 26 godina čuvaju sjećanje na poginule borce iz Kozinaca i dodao da se tim povodom održava i memorijalni turnir.

„Ove godine zbog epidemiološke situacije biće odigrana samo memorijalna utakmica. U nedjelju u 18 časova „Bratsvo“ će ugostiti ekipu „Omladinac“ iz Brestovčine“, rekao je Kovačević.

Vijence i cvijeće na spomen-obilježje položili su predstavnici Gradske uprave, Gradske i mjesne boračke organizacije,predstavnici Mjesne zajednice,porodice poginulih boraca, delegacija političkih partija.

G.Vlainić

Share With: