Top lista

Top lista za 15.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Sjednica Skupštine grada Gradiška u utorak 14. jula

Tridesettreća redovna sjednica Skupštine grada Gradiška biće održana u utorak 14. jula sa početkom u 9 časova u velikoj sali Kulturnog centra.

Predsjednik gradske skupštine Milenko Pavlović rekao je, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške, da su na dnevnom redu sjednice ukupno 33 tačke, među kojima je Izvještaj gradonačelnika o radu u organima preduzeća koji obavljaju komunalne djelatnosti, „Vodovoda“, Gradske čistoće“ i „Toplane“ te informacije o poslovanju ovih preduzeća u 2019. godini.

Na dnevnom redu su i izvještaji o poslovanju sa godišnjim obračunom javnih preduzeća Sportski centar „ Servicijum“ i „Radio Gradiška“, te informacija o poslovanju „DEP-OT“ Banjaluka za prošlu godinu.

Odbornici će razmatrati i informacije o stanju u privredi, poljoprivredi, šumarstvu i lovstvu, organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite za 2019. godinu te stanju objekata i mjerama zaštite od poplava na području grada Gradiška.

Na dnevnom redu su informacije o stanju u oblastima kulture, sporta, informativne djelatnosti, statusu i položaju nacionalnih manjina i stambenoj oblasti na području grada za prošlu godinu.

Odbornici gradskog parlamenta će razmatrati i Prijedlog Programa rada Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ za radnu 2020/2021. godinu, sa Prijedlogom Odluke o davanju saglasnosti za povećanje broja djece u vaspitnim grupama.

Biće razmatrani i prijedlozi Odluke o osnivanju Profesionalne vatrogasne jedinice grada Gradiška, Odluke o dopuni Odluke o osnivanju „Turističke organizacije grada Gradiška“te  Odluke o izmjeni i dopunama Odluke o komunalnom redu.

Na dnevnom redu su prijedlozi određenih odluka iz oblasti prostornog planiranja i imovinsko-pravnih odnosa, te razriješenja i imenovanja i odbornička pitanja.

Pavlović je rekao da će nakon održavanja naredne sjednice biti apsolvirano sve što je predviđeno Programom rada Skupštine grada za prvo polugodište ove godine.

On je dodao da zbog ljetne pauze u julu i avgustu neće biti sjednica, da je sljedeća sjednica planirana za septembar, a ako bude bilo potrebe još jedna sjednica će biti održana u prvoj polovini oktobra, prije početka kampanje za lokalne izbore koji su najavljeni za 15 . novembar.

Pavlović je istakao da je odgađanje lokalnih izbora stvorilo problem svim lokalnim zajednicama u BiH, s obzirom da je period oktobra i novembra vrijeme kada se usaglašavaju i donese bitni dokumenti vezani za usvajanje budžeta.

„U svakom slučaju će se zbog situacije vezane za virus korona usvajati i Rebalans gradskog budžata, što će sigurno donositi aktuelni saziv gradske skupštine u septembru ili u prvoj polovini oktobra“, dodao je Pavlović

Radio Gradiška će direktno prenositi 33. redovnu sjednicu Skupštine grada Gradiška.

Share With: