Шумско газдинство Градишка донирало саднице вртићу „Бамби“

Дјеца из вртића „Бамби“ у Брестовчини данас су у кругу свог вртића засадила 35 садница тује и евонимуса које је овој установи донирало Шумско газдинство Градишка поводом обиљежавања Свјетског дана шума – 21. марта.

Инжењер у градишком Шумском газдинству Горан Шкрбић подсјетио је да је ово газдинство поводом Свјетског дана шума донирало око 300 различитих садница установама на подручју Градишке, Српца и Прњавора.

Са дјецом из вртића „Невен“ су у парку у Прњавору засадили 20 садница јавора, 10 садница јавора биће засађено код фудбалског стадиона у Српцу, 100 садница донираће основној школи „Младен Стојановић“ Горњи Подградци, а 130 садница биће донирано Градској чистоћи Градишка за уређење савског кеја и паркова у граду.

Координатор у предшколској установи „Лепа Радић“ Драгана Граховац рекла је да сваке године уз помоћ Шумског газдинства новим садницама уљепшају дворишта вртића, те да у садњи обавезно учествују и дјеца којима иначе кроз васпитно-образовни програм наглашавају важност очувања шума и животне средине.

Генерална скупштина Уједињених нација Свјетски дан шума установила је 2012. године, али се овај дан на иницијативу Европске пољопривредне конференције обиљежава још од 1971. године, како би се указало на бројне користи шума.

М.Малешевић

Share With: