Шкорић: Повећан број кривичних дјела и саобраћајних незгода

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у протеклом мјесецу фебруару евидентирано је 35 кривичних дјела, што је за 6,1 одсто више у односу на исти период претходне године када су евидентирана 33 кривична дјела, а расвијетљена су 33 дјела или 91,7 одсто, навео је начелник ове управе Бојан Шкорић.

Шкорић је на конференцији за новинаре рекао да евидентирано је 31 нарушавање јавног реда и мира што је једно нарушавање мање у односу на фебруар прошле године.

„Повећан је број евидентираних саобраћајних незгода за осам незгода или 21,6 одсто. У фебруару ове године евидентирано је 45 саобраћајних незгода, а ако и прошле године у истом мјесецу смртно је страдало једно лице“, навео је Шкорић, те додао да се  према статистичким показатељима по свим сегментима стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка се може оцијенити као задовољавајуће.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Бојан Мишетић истакао је да је од 35б евидентираних кривичних дјела, 27 из области општег криминалитета, по два из области злоупотреба опојних дрога и привредног криминалитета и четири кривична дјела из области безбједности саобраћаја.

„У посматраном периоду  евидентирано је 10 кривичних дјела против имовине, што је за пет мање у односу на исти период претходне, а укупно је расвијетљено девет дјела. По непознатом извршиоцу евидентирано је седам кривичних дјела против имовине, од којих је расвијетљено пет. Оперативним радом полицијских службеника откривена су два кривична дјела и три прекршаја у вези злоупотребе опојних дрога, те је пронађена и одузета одређена количина опојне дроге“, додао је Мишетић.

Начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић  је истакао да је у извјештајном периоду евидентирано 39 прекршаја из области јавног реда и мира, што је за три прекршаја више у односу на фебруар претходне године, те да су прекршаји санкционисани подношењем 13 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 24 прекршајна налога. Прекршаје је починило 38 лица, међу којима су 3 малољетника и  9 повратника.

Трифковић је додао да је, осим једног погинулог лица, у саобраћајним незгодама на подручју Полицијске управе Градишка у фебруару је једно лице је тешко, а 12 лакше повријеђено.

Укупно је евидентирано 754 прекршаја који су санкционисани подношењем 17 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 659 прекршајних налога.

Из саобраћаја је искључено 109 возача, од тога, 93 због вожње под утицајем алкохола.

М.Малешевић

Share With: