Седам медаља за такмичаре Нитена

Такмичари КБВ “Нитен” освојили су седам медаља на првенству БиХ за кадете, јуниоре и У21 млађе сениоре (М+Ж), које је одржано протеклог викенда у Бугојну.

Такмичари су кући однијели двије златне, двије сребрене и три бронзане медаље.

Златне медаље (прваци БиХ) постали су млађе сениорке У21 кате екипно, екипа у саставу Јована Суботић, Тијана Благојевић и Дајана Суботић.

Јуниори кате екипно, екипа у саставу Небојша Ратковић, Борис Загорац и Ђорђе Шмитран.

Сребрене медаље (вицепрваци БиХ) су Милован Игњатовић, кате У21 и Ђорђе Шмитран, борбе кадети -70кг.

Бронзане медаље Дамјан Голић, борбе У21 -60кг, Небојша Ратковић, кате кадети и јуниорке кате екипно екипа у саставу Дајана Суботић, Тијана Благојевић и Анастасија Симуновић.

“Ово првенство је било уједно и бодовног карактера и уз још једно изборно такмичење које ће се одржати у октобру у Бања Луци и бодоваће се како би се одредио састав карате репрезентације Босне и Херцеговине за овај узраст за наступ на међународној сцени”, напомињу из Нитена.

Улазак у карате репрезентацију БиХ подразумијева наступ на Балканском првенству за кадете, јуниоре и У21 у Љубљани   од 17. до 19. новембра и наступ на Европском првенству  за исти узраст од 9. до 11. фебруара 2024. године које се одржава у Тбилисију у Грузији.

Д. Јанковић

Share With: