Savić: planirana izgradnja asfaltnih puteva u deset mjesnih zajednica

Načelnik Odjeljenja za stambene i komunalne poslove u Gradskoj upravi Gradiška Branslav Savić izjavio je, gostujući u emisiji „Bilans Stanja“ Radio Gradiške, da je u toku raspisivanje tendera za izbor izvođača radova za rekonstrukciju i izgradnju asfaltnih puteva u deset mjesnih zajdenica na području Gradiške, a da se očekuje da će radovi početi u prvoj polovini jula mjeseca.

Savić je naveo da je riječ asfaltiranju oko 10 kilometara lokalnih puteva u Jablanici, Kijevcima, Donjim Podgracima, Turjaku, Limincima Sređanima, Mašićima, Donjim karajzovcima, Novom Selu, Sovjaku i Jurkovici.

On je istakao da je za ove namjene, iz sredstava po osnovu korišćenja šuma i šumskog zemljišta i gradskog budžata, obezbjeđeno 540.000 KM, ali da će Gradska uprava nastojati da obezbjedi i dodatna sradastva, kako bi i uz određeno učešće mještana ovih mjesnih zajednica bilo obezbjeđano 1.100.000 KM za izgradnju navedenih puteva.

Savić je rekao da je su u gradskom budžetu predviđena i sradstva za održavanje makadamskih puteva i da te poslove obavlja komunalno preduzeće „Gradska čistoće“.

On je dodao da je planirano da se u nerednih sedam dana intentzivnije počne sa radovima na uređenju makadamskih puteva, obzirom da zbog loših vremenskih uslova nije bilo moguće ranije početi sa radovima, nego se samo interventno djelovalo.

Savić je podsjetio da je početkom godine izvršeno i saniranje udarnih rupa na gradskim ulicama, te da će se sa tim aktivnostima nastaviti u toku ove građevinske sezone.

On je dodao da je sa preduzećem „Niskogradnja“ iz Laktaša sklopljen ugovor za nastavak izgradnje ulice Petra Pecije, gdje je predviđeno njeno proširenje, izgradnja biciklističke staze i nastavak izgradnje trotoara.

Share With: