Top lista

Top lista za 05.12.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Sankcionisana 34 vozača, 20 zbog neposjedovnja zimske opreme

Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška kontrolisali su 50 vozila i sankcionisali 34 vozača.

Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 20 je kažnjeno zbog neposjedovanja zimske opreme, osam zbog ostale tehničke neispravnosti vozila, a šest po ostalim osnovama, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Iz ove uprave dodaju da su sankcije izrečene u okviru akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na tehničku ispravnost vozila i posjedovanje zimske opreme koja je sprovedena juče na području koje operativno pokriva Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Gradiška.

Iz Policijske uprave Gradiška još jednom podsjećaju vozače da je Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisano da učesnici u saobraćaju od 15. novembra ove do 15. aprila naredne godine, bez obzira na vremenske uslove, na motornim vozilima moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti bez obzira na vremenske uslove.

Iz ove uprave apeluju na vozače da poštuju zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korištenja zimske opreme, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom kako bi zaštitili sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Share With: