Садницама памучне лаванде и каталпе уљепшано дјечије игралиште у насељу Крошња

У оквиру завршних активности прољећног уређења града, станари зграда „Ламела 4“ и „Ламела 5“ у насељу Крошња, градоначелник Градишке Зоран Аџић, министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и представници комуналног предузећа „Градска чистоћа“ и Савјета мјесне заједнице Сењак, засадили су данас код дјечијег игралишта у близни ових зграда саднице памучне лаванде и 10 стабала каталпе, које је донирао произвођач цвијећа из Карајзоваца Миле Поповић.

Предсједник Заједнице етажних власника зграде „Ламела 4“ Саша Бијелић рекао је да је ово само једана од активности коју су у сарадњи са Градском управом и „Градском чистоћом“ реализовали у настојању да створе љепши и угоднији амбијент за станаре.

Заједнице етажних власника „Ламела 4“ и „Ламла 5“ формиране су одмах након изградње зграда, 2016. и 2017. године, а у 72 стамбене јединице у ове двије зграде живи више од 150 станара, од којих је 30 младих брачних парова са око 50-оро дјеце.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Сењак Данка Микић истакла је да су ове двије зграде примјер доброг организовања свих станара и да то сада слиједе и други који се обраћају Савјету мјесне заједнице у циљу да обезбиједе саднице, клупе и дјечија игралишта.

Директор „Градске чистоће“ Рената Обрадовић Поповић навела је да радници градског комуналног предузећа одржавају околину наведених зграда, али да често станари и сами косе у уређују дјечије игралиште.

„Из тог разлога је и одлучено да у знак пажње на крају прољећне акције уређења града додатно уљепшамо игралиште и околину ових зграда“, додала је Обрадовић Поповић.

Да су заједнице етажних власника ове двије зграде примјер и за све остале грађане који живе зградама на подручју града потврдио и градоначелник Зоран Аџић.

Он је апеловао на станаре у зградама које до сада нису формирале заједнице етажних власника да се организују у складу са важећим законима и прописима, јер је то и предуслов да добију финансијску подршку за уређење својих зграда од Градске управе, републичких институција, а посебно из европских фондова који су намијењени за пројекте везене за енергетску ефикасност.

Министар Денис Шулић изразио је задовољство што је на Дан планете земље – 22. април са својим суграђанима имао прилику да учествује у једној од активности прољећног уређења града.

Он је истакао да са поносом и свугдје може да каже да долази из Градишке, за коју сви који су је посјетили оцјењују да је један од најуређенијих и најчишћих градова у региону.

„Градска чистоћа“ Градишка донирала и 12 садница липе, које ће у наредним данима такође бити засађене у околини ове двије поменуте зграде.

М.Малешевић

Share With: