„Sa Patrijom na vrh grada – Projsa 871 metar“

Planinarsko sportsko društvo „Patrija“ Gradiška danas je organizovalo planinarsku akciju „Sa Patrijom na vrh grada – Projsa 871 metar“, u okviru manifestacije „Gradiška jesen 2019“.

Predsjednica „Patrije“ Stoja Nikšić rekla je da je za sve učesnike u ovoj planinarskoj akciji bio obezbjeđen beplatan prevoz i ručak . U ovom planinarenju je učestvovalo 200 planinara.

„Planinarski pohod  dug 11 kilometara prema vrhu „Projsa“ na planini Kozari počeo je od polazne tačke u blizini spomen-česme „Trinaest Skojevki“ u Gornjim Podgradcima. Akciji su se pridružili gosti iz planinarskih društava iz Banjaluke, Prijedora i Teslića“, rekla je Nikšićeva.

Ona je dodala da je staza obilježena i  prilagođena svim uzrastima.

U akciji je učestvovalo i 20 članova košarkaškog kluba „Lider“ iz Gradiške.

Trener košarkaškog kluba  „Lidera“ Ognjenka Jovičić rekla je da je ovo drugi put da učestvuju u akciji koju organizuje „Patrija“ i da su se ovaj put odazvali i neki od roditelja.

„Prošli put su izdržali dužu i njima naporniju stazu u Mičijama jer je bilo mnogo toplije vrijeme i nisu išli kroz šumu kao sada. Djeca vole izazove i  neizvjesnost i zato se rado odazovu u ovakve akcije“, rekla je Jovičićeva.

Član planinarskog sportskog društva „Patrija“ Olivera Ćosić rekla je da osim što je lijepo i ugodno planinariti jako je zdravo provoditi što više vremena u prirodi.

„Ovo je jedan od načina da se aktiviramo,  da se družimo i upoznamo našu okolinu“, rekla je Ćosićeva.

„Patrija“ trenutno broji oko 130 članova, od kojih najmlađi Nemanja Stepanović ima 3,5 godine, a najstariji Pero Panić 84.

Share With: