Руководиоци ПУ Градишка о резултатима рада за октобар ове године (ВИДЕО)

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у мјесецу октобру евидентирано је укупно 30 кривичних дјела, што је за четири дјела више у односу на исти мјесец прошле године ,  изјавио је замјеник начелника ове управе Тихомир Ракита.

На конференцији за новинаре на којој су руководиоци Полицијске управе Градишке представили статистичке показатеље за мјесец октобар, Ракита jе навео дa је од евидентираних 30, расвјетљено 28 кривичних дјела.

„Евидентирано је 30 нарушавања јавног реда и мира, једно мање у односу на упоредни мјесец прошле године. Повећан је број саобраћајних незгода са 54 на 57, али није било смртно страдалих у саобраћају“, нaвео је Ракита.

Он је додао да су у октобру пронађена четири мигранта, те оцијенио укупно стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка задовољавајућим.

Према ријечима начелника Одјељења криминалистичке полиције ПУ Градишка Бојана Мишетића, од укупно 30 евидентираних кривичних дјела 26 их се односило на дјела из области општег криминалитета, једно је било из области привредног криминалитета  а три из области злоупотреба опојних дрога.

Он је подсјетио да су полицијски службеници Полицијске управе Градишка 11. октобра, у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет, Полицијском управом Бањалука и Јединицом  жандармерије МУП-а Републике Српске, а под надзором Окружног јавног тужилаштва, спровели оперативну акцију „Галерија“ која је била усмјерена на сузбијање производње и промета опојних дрога.

„У акцији је слободе лишено 10 лица из Градишке, а током претреса објеката и возила која су користила ова лица пронађено је 27,78 грама кокаина, 400,5 грама спида, одређена количина таблета екстазија и сканка, ватрено оружје, новац и други предмети који могу послужити у кривичном поступку. Против седам лица поднесен је извјештај о почињеном кривичном дјелу“, навео је Мишетић.

На оперативном подручју Полицијске управе Градишка у октобру ове године евидентирано је 38 прекршаја из области јавног реда и мира, два мање у односу на упоредни период. Прекршаје је починило 40 лица, а санкционисани су подношењем пет захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 33 прекршајна налога.

Када је у питању безбједност саобраћаја, инспектор у Одјељењу полиције ПУ Градишка Миодраг Делић навео је да је у евидентираним саобраћајним незгодама у октобру ове године шест лица задобило тешке, а 23 лаке тјелесне повреде.

„Укупно је евидентирано 739 саобраћајних прекршаја, који су санкционисани подношењем 32 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 659 прекршајних налога“, навео је Делић.

На путевима на подручју Градишке и Српца полиција је у октобру из саобраћаја искључила 120 возача, од којих 100 због вожње под утицајем алкохола.

М.М.

Share With: