РТВГ припрема специјални програм поводом Дана града

Радио-телевизија Градишка припрема специјални програм поводом 24. априла, Дана града. Тимe ће дати допринос обиљежавању једног од најзначајнијих датума у историји Градишке.

Вишесатни специјални програм који ће бити емитован 24. априла од 9 часова биће посвећен дану ослобођења Градишке у Другом свјетском рату, градишкој историји, дешавањима, значајним личностима и спомен обиљежјима у Парку слободе. Биће ријечи о Лепој Радић, Дијани Будисављевић, Енверу Шиљку, проти Душану Суботићу и другима који су оставили велики траг у народноослободилачкој борби. О њима као и о значају 24. априла за Градишку и грађане, те култури сјећања причаће живи свједоци и поштоваоци историје и прошлости.

У оквиру специјалног програма имаћемо госте у студију који ће тематски говорити о периоду народносолободилачке борбе на нашем подручју, али и о улози културно-умјетничких друштава у очувању  традиције козарског краја. Емитоваћемо и документарне филмовe из Градишке историје који говоре о страдању народа Козаре и Поткозарја у Другом свјетском рату.

Директор Радио-телевизије Градишка  Рајко Ромић каже да је концепт био да одамо почаст Парку слободе, те ће у специјалном програму бити ријечи о идејном творцу парка, Бори Прпошу.  „Жеља нам је да подсјетимо колика је била жртва нашег народа у народноослободилачким борбама и да одамо помен свим палим борцима“ додао је Ромић.

Подсјећамо да ће специјални програм поводом обиљежавања Дана града, који се увелико припрема, бити емитован у понедјељак 24. априла  од 9 часова у програму Радио-телевизије Градишка.

Н.М.

Share With: