Robna razmjena u okviru projekta „Odigraj zeleno“

U prostorijama Udruženja „Most“ u Gradišci danas je organizovana robna razmjena kao prva aktivnost u okviru projekta pod nazivom „Odigraj zeleno“ gradiške Razvojne agencije.

Projekat „Odigraj zeleno“ jedan je od pet pobjednika UNDP-ovog izazova „Čisto, da se zna“.

Asistent na projektu Siniša Balta rekao je da u ovoj razmjeni korištenih stvari učesnici donose svoje predmete i stvari koji im nisu potrebni, a drugima mogu poslužiti, čime se direktno utiče na smanje nagomilavanja otpada.

„Od ostalih aktivnosti projekta `Odigraj zeleno` najbitnije su izrada inovativne mobilne aplikacije, koja će služiti prilikom razvrstavanja otpada, te dvije akcije čišćenja u kojima ćemo pokušati da animiramo Gradsku upravu i ostale javne ustanove i da ukažemo na problem zagađenja“, naveo je Balta.

On je dodao da će u okviru projekta biti organizovan i video-konkurs za najbolji tutorijal o upravljanju otpadom i njegovoj ponovnoj upotrebi.

Direktor gradiške Razvojne agencije Bogdan Vicanović rekao je da ovakve aktivnosti i projekti nisu finansijski veliki, ali su značajni za lokalnu zajednicu, jer je kroz njih UNDP prepoznao Gradišku kao mjesto u kojem mogu biti realizovane različite inicijative.

„O zaštiti životne sredine se mnogo priča u posljednje vrijeme, a gradiška Razvojna agencija se tom oblašću bavi kroz projektne aktivnosti. Ovaj projekat će obuhvatiti nekoliko aktivnosti na promociji zaštite životne sredine. Upravo ova aktivnost pokazuje da malim doprinosom pojedinaca možemo da utičemo da i ostale lokalne zajednice prepoznaju značaj ovakvih projekata“, naveo je Vicanović.

On je zahvalio UNDP-u što je Gradišku prepoznao kao dobrog partnera u realizaciji projekta.

M.Malešević
Share With: