Top lista

Top lista za 24.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Republičke institucije nastavljaju da doprinose unapređenju prava žena

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim ženama 8. marta – Međunarodni dan žena, te poručila da će republičke institucije nastaviti da kreiranjem svojih politika i mjera doprinose unapređenju prava i položaja žena u društvu.

“Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha”, navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je naglasila da je obilježavanje 8. marta prilika za podsjećanje na dug put koji su žene prošle da bi im se priznala osnovna ljudska prava, kao i da se naglasi da ovaj datum ne treba da bude jedini dan u godini kada se govori o ženama, već njihova prava treba poštovati svaki dan, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Prema njenim riječima, žene u Republici Srpskoj danas obavljaju brojne visoke i odgovorne funkcije i njihovo učešće u političkom i javnom odlučivanju u Republici potvrđuje da je Srpska zrelo demokratsko društvo.

“Institucije Republike Srpske će nastaviti i u budućem periodu, kreiranjem svojih politika i mjera doprinositi unapređenju prava i položaja žena u društvu”, navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Share With: