Редовно одвијање саобраћаја

На већини путева у Републици Српској вози се по сувим, мјестимично влажним коловозима, а на дионицама гдје су актуелни радови, саобраћајна сигнализација регулише саобраћај и њено поштовање је обавезно, саопштено је из Републичког ауто-мото савеза.
Саобраћај за сва возила је обустављен на дионици регионалног пута РИ-2102 Разбој-Станари-Руданка. У вријеме трајања забране, саобраћај се преусмјерава на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.
Измијењен је режим саобраћаја на магистралном правцу Рудице – Нови Град због изградње пјешачке и бициклистичке стазе, као и на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука због изградње бензинске станице, те на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици регионалног пута Рача-Вршани ради регулисања уласка и изласка на терен возила која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина, те на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Саобраћај је измијењен и на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице због рехабилитације коловоза и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола, као и на на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња-Градишка због радова на изградњи кружне раскрснице.

Једном коловозном траком због санације клизиша саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Козарска Дубица-Приједор /Улица краља Александра у Приједору/, на дионици Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

Саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, гдје је у току реконструкција коловоза.

Продужено је рјешење о обустави саобраћаја за сва возила на дионици регионалног пута Разбој-Станари-Руданка због санације клизишта, а алтернативни правци су Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Повремене обуставе саобраћаја на снази су на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, од 7.00 до 15.00 часова.

У Федерацији БиХ на дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, на граничним прелазима Градишка, Изачић и Хум.

На осталим прелазима задржавања су у оквиру 30 минута.

Share With: