Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Raspisan konkurs za stipendije

Gradonačelnik grada Gradiška raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2020/2021.godini.

Šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu u Odjeljenju za društvene djelatnosti grada Gradiška Dragutin Kovačević, gostujući u emisiji “Aktuelno” Radio Gradiške, rekao je da je konkurs objavljen 30.oktobra te da prijave traju 30 dana od dana objavljivanja.

On je istakao da pravo na stipendije imaju redovni studenti sa stalnim prebivalištem u Gradišci  koji  nisu stariji od 26 godina.

Kovačević je pojasnio da se stipendije dodjeljuju za četiri kategorije: studente sa prosjekom ocijena 8 i višim, po osnovu socijalnog statusa, studente koji su djeca bez jednog ili oba roditelja, civilne žtrve rata i invalidi ili djeca poginulih boraca Vojske Republike  Srpske i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, te studente prve godine fakulteta koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole.

“Studenti koji studiraju deficitarna zanimanja imaju dodatne bodove”, rekao je Kovačević i pojasnio i da je komisija za deficitarna zanimanja utvrdila je da su u akademskoj 2020/2021. godini deficitarna zanimanja: diplomirani inženjer mašinstva smjer mehatronika, diplomirani inženjer elektrotehnike smjer elektroenergetski i industrijski sistemi, profesor biologije, diplomirani defektolog i diplomirani inženjer za mehaničku preradu drveta.

Kovačević je naveo da će za stipendiranje biti izdvojeno 240.000 KM i da će studenti dobiti deset stipendija po 120 KM koje će biti isplaćene u periodu od marta do decembra 2021.

Prema njegovim riječima, u protekloj akademskoj godini pravo na stipendiju grada Gradiška ostvarila su 164 studenta, od kojih se 11 odreklo stipendija iz razloga što su ostvarili pravo na stipendije iz drugih javnih izvora finansiranja.

Nakon zatvaranja konkursa za dodjelu stipendija nadležna komisija će u roku od 30 dana objaviti preliminarnu listu studenata kojma su stipendije odobrene, a studenti koji nisu stekli to pravo mogu da podnesu prigovor u roku od 8 dana od dana objavljivanja preliminarne liste.

Nakon ramatranja prigovora biće objavljena konačna lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendije grada Gradiška u akademskoj 2020/2021. godini.

Share With: