Расписан конкурс за додјелу студентских стипендија

Градска управа града Градишка објавила  је конкурс за додјелу студентских стипендија у школској 2023/24. години. Услови су, као и прошле године, општи и посебни, а конкурс ће бити отворен мјесец дана од дана објављивања.

Четири су категорије по основу којих студенти могу да конкуришу, а то су студенти са просјеком оцијена 8 и више, по основу социјалног статуса, студенти који су дјеца без једног или оба родитеља, дјеца ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студенти са инвалидитетом и студенти прве године факултета који су носиоци Вукове дипломе из средње школе.

На конкурс се могу пријавити студенти који имају стално пребивалиште на подручју Градишке и нису старији од 26 година, који су држављани РС и БиХ, редовно уписани на факултет, и не примају стипендије из других јавних извора стипендирања. И ове године се на конкурс могу јавити студенти дефицитарних занимања: дипломирани инжењер машинства, дипломирани инжењер електротехнике смјер електроенергетски и индустријски системи, дефектолог и дипломирани доктор медицине.

Заинтересовани студент више информација могу добити и на званичној интернет страници града Градишка www.gradgradiska.com, а за додатна појашњења и на телефоне Градске управе број: 051/810-362 и 051/810-361или директно у шалтер сали, шалтер број 12.

Share With: