Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

RAGA uključena u projekte prekogranične saradnje

Razvojna agencija RAGA Gradiška, u saradnji sa partnerima iz Crne Gore i Hrvatske tokom 2018.godine pripremila je šest projektnih aplikacija, a prije dva mjeseca dobili su potvrdan odgovor za tri projektne aplikacije vezane za prekograničnu saradnju.

Direktor Razvojne agencije RAGA Gradiška, Bogdan Vicanović gostujući u emisiji“Aktuelno“ Radio Gradiške rekao je da je vrijednost tih projekata oko milion evra.

„Prvi projekat je “Prevencija rizika u prekograničnim područjima“, vrijednosti 417 500 evra, a cilj projekta je jačanje Civilne zaštite grada Gradiška, osnivanje Gorske službe spasavanja i opremanje planinarskog doma u Subotićima za potrebe Gorske službe“, rekao je Vicanović i dodao da se druga dva projekta odnose na preduzetništvo.

Projektom „Razvoj kroz digitalno-inovativne habove“ kojim je predviđeno opremanje četvrtog sprata Crvene zgrade u moderan prostor koji će moći koristiti mladi, kreativni ljudi za pokretanje svojih biznisa, biće povučena sredstva od 580 000KM.

Vicanović je istakao da je trećim projektom predviđena je nabavka CNC opreme za Tehničku školu Gradiška, a budžet pomenutog projekta je 550 000KM.Implementacija odobrenih projekata očekuje se u junu naredne godine.

 Vicanović je naglasio da su iza njih dvije uspješne godine.

“Uspjeli smo da izradimo 100 aplikacija za privredu, gradsku upravu, udruženja građana, a 39 aplikacija je uspjelo da dobije podršku donatora.Vrijednost tih aplikacija je 4,5 miliona evra, istakao je Vicanović i dodao da ih i u narednom periodu očekuje dosta posla.

Share With: