Radovi na mostu kod Gradiške počinju u avgustu

Predstavnici „Hrvatskih cesta“ i Ministarstva transporta i komunikacija BiH potpisaće danas u Zagrebu ugovor s izvođačima radova o početku izgradnje mosta na Savi kod Gradiške.

Zajednicu privrednih subjekata, kao izvođače radova, čine „Integral inženjering“ a.d, „Đuro Đaković montaža“ d.o.o. i „Zagreb-montaža“ d.o.o, a ukupna vrijednost posla će iznositi oko 19,5 miliona evra bez poreza na dodatnu vrijednost (PDV).

Ministar saobraćaja i veza RS, Neđo Trninić rekao je da je zadovoljan što je konačno došlo do faze potpisivanja ugovora te da je jedna od odabranih firmi iz RS. On je izrazio očekivanje da će radovi na mostu početi već u avgustu, a dodao je da se 27. jula završava i postupak u vezi s nadzornim organom.

„Nadamo se da neće biti žalbi ili nekih nepredviđenih događaja i da će sve početi još u toku ove građevinske sezone. Kako smo obaviješteni iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, oni će na dan polaganja kamena temeljca za most pustiti u funkciju novi, najsavremeniji u regionu granični prelaz za teretni saobraćaj, čime će se značajno rasteretiti postojeći granični prelaz u Gradiškoj“, rekao je Trninić.

Kako je rekao, most kod Gradiške je neophodan kako bi se mreža autoputeva u Republici Srpskoj, koja je planirana da se izgradi do 2030. godine, preko Hrvatske spojila sa zapadnom Evropom.

Share With: