Радио-телевизија Градишка обиљежава годину дана емитовања ТВ програма

Након 43 године постојања, Радио-телевизија Градишка је као јавни локални сервис 20. априла 2022. године почетком емитовања телевизијског програма начинила значајан искорак у области информисања.

Првог, свечаног дана емитовања програму у ТВ студију угостили смо значајне личности из политике и других области друштва, на челу са тада предсједницом Републике Српске а сада српским чланом Предсједништва БиХ  Жељком Цвијановић и градоначелником Градишке Зораном Аџићем.

Телевизија Градишка континуирано је радила на увођењу нових емисија и садржаја у програмску шему. Дан након почетка емитовања програма, 21. априла гледаоци су имали прилику да гледају прву централна информативна емисију наше Радио-телевизије Градишка,  Градишку хронику, којих језа годину дана емитовано 238. Емитоване су и 44 емисије На крају седмице, кроз које је гледаоцима током викенда представљена ретроспектива најважнијих догађаја током протекле радне седмице, а од августа прошле године гледаоци радним данима могу да прате вијести у 9, 10, 11, 14 и 15 часова.

У јутарњем програму „Добро јутро Градишка“, који гледаоци од почетка августа могу да прате сваког радног дана од 9 до 11 часова, емитовано је више од 500 разговара о тема из различитих друштвених области.

Програмска шема Радио-телевизије Градишка употпуњена је емисијама из области политике и економије, образовања, здравства, и спорта.

Емитовано су три емисије „На дневном реду“, у којој са релевантним саговорницима говоримо о политици, економији и актуелним тема из других области, 30 образовних емисија „Ријеч и слово“, 14 емисија из области здравства „На првом мјесту“ и пет спортских емисија „Темпо“.

Већину емитованог ТВ програма грађани могу да прате јутјуб каналу Радио-телевизије Градишка, прочитају на порталу и фејсбук страници, те послушају у програму Радио Градишке.

М.Малешевић

Share With: