Top lista

Топ листа за 14.05.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Radio slavi 42. rođendan i postaje „Radio televizija Gradiška“

Radio Gradiška obilježava danas 42 godine rada, a u narednu godinu postojanja ulazi sa zadatkom proširenja djelatnosti na emitovanje televizijskog programa i mijenja naziv u „Radio televizija Gradiška“, o čemu je odluka donesana na posljednjoj sjednici Skupštine grada.

Direktor Radio Gradiške Aleksandra Stojanović rekla je da je naša medijska kuća u prethodnom periodu ispunila sve svoje obaveze i zadatke blagovremenog i tačnog informisanja javnosti, susrećući se sa brojnim izazovima.

„Imajući u vidu nove medijeske trendove, Radio je i uz korišćenje neadekvatne i dotrajale opreme odgovorio svim izazovima i iskoračio i korak dalje na način da smo, osim kroz radijski program, javnost informisali i putem portala i „fejsbuk“ stranice“, istakla je Stojanovićeva.

Ona je naglasila da je novi period, u koji ulazi Radio Gradiška, novi u svakom smislu te riječi i biće period „Radio televizije Gradiška“.

„Radio je stvorio dobar temelj za osnivanje nove organizacione jedinice televizije. Ulazimo u novi prostor, dobijamo potpuno novu i radijsku i televizijsku opremu, a vjerujem da će naš rad biti i dalje na zadovoljstvo naših građana i Grada Gradiška kao osnivača“, naglasila je Stojanovićeva.

Ona je zahvalila Gradu Gradišaka koji je prepoznao Radio Gradišku kao vodeći lokalni medijski servis, te izdvojio zanačajna sredstava za nabavku nove opreme i time omogućio da u narednom periodu nastavimo svoj rada u mnogo boljim uslovima.

Radio Gradiška zvanično je počeo sa radom 29. septembra 1979. godine, kada je spiker Alma Hadžijusufović, tačno u 15.00 časova, javljanjem u program ozvaničila početak rada.

Prvi direktor Radija bio je Gojko Šerbula, a prvu redakciju činili su novinari Božo Šćepanović, Nenad Trifunović, Vlado Slijepčević i Jovan Joco Dakić, dok je muzički urednik bio Milutin Stajčić.

Prvi spikeri bile su Alma Hadžijusufović i Dubravka Lovrenović, a tehnički realizatori Nazif Čatak i Ivanka Kolundžić, šef računovodstva bila je Dragica Marjanović, a sekretar redakcije Enisa Zehirović.

M.Malešević

Share With:
Facebook
YouTube
Instagram