Radio Gradiška slavi 40. rođendan

Naša medijska kuća je zvanično počela sa radom 29. septembra 1979. godine kada je spiker Alma Hadžijusufović tačno u 15 časova javljanjem u program ozvaničila početak rada „Radio Gradiške“:

“Dobar dan poštovani slušaoci, Radio Bosanska Gradiška na srednjem talasu 202 metra ili 1450 kiloherca, emitujemo eksperimentalni program“, rečenica je kojom je počelo informisanje građana iz studija „Radio Gradiške“.

 

Prvu redakciju Radio Gradiške činili su novinari: Božo Šćepanović, Nenad Trifunović, Vlado Slijepčević i Jovan-Joco Dakić, dok je muzički urednik bio Milutin Stajčić. Prvi spikeri su bili Alma Hadžijusufović i Dubravka Lovrenović, a tehnički realizatori Nazif Čatak i Ivanka Kulundžić. Šef računovodstva bila je Dragica Marjanović, a sekretar redakcije Enisa Zahirović. Prvi direktor Radio Gradiške bio je Gojko Šerbula.

Radio Gradiška je najstariji elektronski medij u Gradišci.

Trenutno ima 11 zaposlenih i dva saradnika. Direktor i glavni i odgovorni urednik „Radio Gradiške“ je Aleksandra Stojanović. Novinari su: Sanja Subotić Cumbo, Gordana Vlainić, Milorad Malešević, Suzana Vidović i Milana Serdar. Pripravnik je Srđan Kovačević. Tonski realizatori su: Ranka Sladojević, Dragan Đokić i Nenad Božić, a referent za administrativno-računovodstvene i marketinške poslove je Snežana Lazendić. Saradnici su: Slobodan Borjanović i Dejan Janković.

Osnovna djelatnost „Radio Gradiške“ je realizacija informativnog, obrazovnog, kulturnog, dječijeg, muzičkog, sportskog i drugih programa s ciljem pravovremenog i objektivnog informisanja građana.

Odlukom Skupštine opštine Gradiška, Radio Gradiška od prošle godine priprema i izdaje Gradiške novine.

Od početka rada „Radio Gradiška“ direktno prenosi sjednice lokalnog parlamenta. Centralna informativna emisija „Hronika Radio Gradiške“ je na programu svakog radnog dana u 15 časova, a realizujemo i brojne druge prenose i emisije iz oblasti privrede i društva, kulture i sporta.

U skladu sa profesionalnim standardima i pravilnikom Regulatorne agencije za komunikacije za javne servise svakodnevno informišemo građane. Na frekvenciji 98,8 MHz emitujemo program od 6 do 21 čas. Naš program možete pratiti i putem veb stranice www.radiogradiska.com i Facebook stranice Radio Gradiška.

Osnivač „Radio Gradiške“ je Skupština opštine Gradiška. Radio Gradiška je jedna od 16 lokalnih javnih radio stanica u Republici Srpskoj.

Brojna istraživanja su pokazala da je radio najbolji izvor informacija o lokalnim događajima i da je medij kojem građani najviše vjeruju.

Specijalni program povodom 40 godina rada emitovaćemo u ponedjeljak 30. septembra. Naši gosti biće predstavnici Gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća, raznih organizacija, predstavnici drugih medijskih kuća, bivši radnici “Radio Gradiške” i drugi gosti.

Share With: