Пуцњава у Основној школи у Лукавцу; Ухапшен осумњичени, једно лице хоспитализовано (ФОТО/ВИДЕО)

У пуцњави у Основној школи у Лукавцу тешко је рањен наставник енглеског језика и помоћник директора који је пребачен у УКЦ у Тузли и току је операција. Осумњичени за напад је ухапшен.

– Осумњичени је малољетно дијете и одмах је ухапшен – објавио је на свом Фејсбуку градоначелник Лукавца Един Делић.

Делић је рекао да је пуцао малољетник и да је оружје пронађено, а нападач приведен.

Наводно се ради се о бившем ученику који је премјештен из школе због лошег владања.

Осумњичени за пуцњаву у Основној школи „Лукавац Град“ је Г.М. (15), пише Кликс.

Ученик је, наводно у школу дошао с пиштољем и тражио запосленика школе, а након тога у њега испалио више метака.

Портпарол Универзитетског клиничког центра Ерсија Ашчерић Мујединовић рекла је да је у овој здравственој установи хоспитализован пацијент чији су иницијали О.Н. због простријелне повреде врата.

– Пацијент је интубиран и у току је оперативни захват – навела је Мујединовићева.

У пуцњави која се догодила јутрос у Основној школи у Лукавцу тешко је рањен Недим Османовић, наставник енглеског језика и помоћних директора, а на њега је пуцао бивши ученик ове школе Г. М. (13).

– Одмах по запримању пријаве, изласком полицијских службеника Полицијске управе Лукавац на мјесто догађаја, затечено је дијете за које се сумња да је пуцало из ватреног оружја, те су затечени одбачено ватрено оружје и други предмети. Дијете (старости непуних 14 година) се налази под полицијским надзором у просторијама ПУ Лукавац, док се ватрено оружје и остали одбачени предмети обезбјеђују до отпочињања увиђаја – рекла је портпарол МУП-а Тузланског кантона Аднана Спречић за Аваз.

Додала је да је у пуцњави је повријеђено једно лице – Н.О. (38) из Лукавца, упосленик ОШ Лукавац које је том приликом задобило тешке тјелесне повреде констатоване на Клиници за хирургију, а према тренутним информацијама повријеђени је подвргнут оперативном захвату на Клиници за ОРЛ која је још у току.

-Обезбјеђење лица мјеста врше полицијски службеници ПУ/ПС Лукавац, а увиђај под надзором дежурног Тужиоца КТТК-а који се налази на лицу мјеста извршиће истражиоци

Сектора криминалистичке полиције Управе полиције МУП ТК и ОКП ПУ Тузла. На лицу мјеста налази се и тужилац за малољетнике. У складу са одредбама Закона о заштити дјеце и малољетника у кривичном поступку, нисмо у могућности дати више информација – рекла је Спречић.

Извор: РТРС

 

Share With: