Top lista

Top lista za 29.01.2022.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Putevi pretežno mokri i klizavi

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a u višim planinskim predjelima i preko prevoja mjestimično je zasniježen kolovoz, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova ima magle, naročito na području Doboja, Mrkonjić Grada, Prijedora i Foče, kao i na pravcima Doboj-Tuzla-Bijeljina, Jajce-Travnik, Srebrenik-Orašje i Ključ-Sanski Most-Prijedor, a u usjecima i pored kamenih kosina učestao je odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

Vozačima se savjetuje maksimalan oprez i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik –Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom, a preporučuju se alternativni pravci.

Radovi se izvode na magistralnom putu kroz Laktaše, gdje je u toku izgradnja kružnog toka, a vozila se preusmjeravaju na obilazne puteve u neposrednoj blizini. Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put. Iz pravca Gradiške to je petlja Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke kod hotela “Ćubić”, iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši.

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put “Deveti januar” i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Radovi se izvode i u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača, dok je saobraćaj obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Podgradci-Gradiška.

U toku su radovi na regionalnim putevima Kotor Varoš-Kneževo u mjestu Živinice, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, dok je zbog klizišta usporen saobraćaj na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Na relaciji međuentitetske linije Banj Brdo-granični prelaz Rača kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Na prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.

BiH je otvorila granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar /PCR/ test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Share With: