Top lista

Top lista za 13.03.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Pušten u upotrebu novoasfaltirani put u zaseoku Paljuštine u Drageljima

Gradonačelnik Gradiške Zorana Adžić danas je u zaseoku Paljuštine u mjesnoj zajedici Dragelji svečano pustio u upotrebu novoasfaltirani put dužine 720 metara, u čiju izgradnju je Gradska uprava uložila 69.000 KM.

Adžić je rekao da je izgradnja puta veoma značajna za mještane ovog zaseoka i poljoprivrednike u mjesnoj zajednici Dragelji.

On je istako da je cilj izgradnje puteva u ruralnim mjesnim zajednicama da se stanovištvu u selima omogući da imaju dobru putnu komunikaciju prema gradu i uslove da ostaju da žive na svojim poljoprivrednim domaćinstvima.

Adžić je naglasio da je pandemija virusa korona izazvala finansijske poteškoće, ali da to neće zaustaviti kapitalne projekete na području grada Gradiška.

„Želimo da i završavajući planirane projekte pokrenemo privrednu aktivnost i nadam se da ćemo u vrlo kratkom roku završiti sve lokalne putne komunukacije koje se predviđene planom za ovu godinu“, dodao je Adžić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragelji Milan Obradović zahvalio je gradonačelniku Adžiću i lokalnim vlastima koji su omogućili izgradnju puta u zaseoku Paljuštine, u kojem živi 12 domaćinstava.

„Ovaj put će mnogo značiti ljudima koji žive u ovom zaseoku i onima koji na ovom području imaju svoja poljopivredna imanja, ali i svim mještanima  Dragelja, koji imaju između 150 i 160 domaćinstava“, rekao je Obradović.

On je dodao da je u Drageljima, kao i u svim selima, potrebno i dalje ulagati u infrastrukturu, ali da se u posljednje tri godine, svake godine nešto uradi.

Mješatanin Dragelja Mirko Trivić zahvalio je svima koji su učestvovali u finasiranju puta, za koji kaže da vodi do kuće njegovog djeda.

On je podsjetio da je naselje Paljuštine nastalo davnih godina kada su stariji sinovi odlazili iz kuća koje su bile na brdovitom djelu Dregelja, dobijali komade zemlje na kojima su krčili i palili panjeve, po čemu ovaj zaseok nosi naziv.

Share With: