ПУ Градишка: Смањен број кривичних дјела

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у мјесецу августу ове године евидентирана су 24 кривична дјела, што је за шест дјела мање у односу на исти мјесец 2022., а укупно су расвјетљена 22 дјела,  изјавио је замјеник начелник ове управе Тихомир Ракита, током редовне конференције за новинаре.

Ракита је навео да је у августу евидентирано 48 нарушавања јавног реда и мира, три више у односу на упоредни мјесец прошле године.

Према његовим ријечима, укупно је евидентирано 66 саобраћаји незгода, једно лице је смртно страдало у саобраћају, а у августу је евидентирано и 15 миграната што је значајно мање у односу 202 мигранта колико их је евидентирано у истом мјесецу прошле године.

Инспектор у Одјељењу полиције ПУ Градишка Дарко Новаковић навео је да су, од укупно 24 кривична дјела, евидентирана 23 дјела из области општег, те једно кривично дјело из области привредног криминалитета.

Новаковић је додао да је оперативним радом полиције откривено и пет прекршаја у области злоупотреба опојних дрога, те пронађена и одузета одређена количина дроге.

Начелник Одјељења полиције ПУ Градишка Дејан Трифковић рекао је да су у извјештајном периоду евидентирана 54 прекршаја из области јавног реда и мира. Прекршаје је починило 56 лица а санкционисани су покретањем три прекршајна поступка и издавањем 50 прекршајних налога.

„Из области безбједности саобраћаја евидентирана су 743 прекршаја, који су санкционисани подношењем осам захтјева за покретањем прекршајног поступка и издавањем 674 прекршајна налога. Из саобраћаја је искључено 108 возача, од којих 96 због вожње под утицајем алкохола“, навео је Трифковић.

Он  је додао да су у саобраћајни незгодама у августу, осим једног погинулог, три лица задобила тешке, а 15 лица лаке тјелесне поврједе.

М. Малешевић

Share With: