Прво првенство Републике Српске у боксу одржава се у Градишци

Појединачно првенство Републике Српске у Олимпијском боксу, у организацији Бокс клуба „Козара“ Градишка одржава се овог викенда у „Арени Градишка“.

Предсједник Бокс клуба „Козара“ Марко Вановац рекао је да је обављено званично вагање бораца и да ће данас би одржано 11 борби  за четвртфинале и полуфинале Првенства у којима ће се такмичити 22 такмичара. Мечеви почињу у 15 часова.

Вановац је додао да су сутра, 11. јула финални мечеви. „Први програм је од 12 до 14 часова, а други од 15 до 17 часова“ рекао је Вановац.

Предсједниик Боксерског савеза Републике Српске Миленко Томић рекао је да Градишка има идеалне услове за одржавање првенства Српске али и већих такмичења.

„Нама је у интересу да на овом такмичењу имамо  што више добрих боксера из узраста школараца јер је Бокс савез БиХ добио прилику да организује Европско првенство за школарце у Источном Сарајеву од 10. до 21. августа. Ово такмичење је први тест за њих а онда ће бити неколико изборних мечева на нивоу БиХ чиме ће се пласирати на Европско првенство“ рекао је Томић.

Градишку ће на овом такмичењу у категорији до 63 килограма представљати Филип Зекановић.

 

 

Г.Влаинић

Share With: