Top lista

Top lista za 3.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Prvenstvo Druge šahovske lige Republike Srpske održava se narednih dana u Lamincima

Prvenstvo Druge šahovske lige Republike Srpske biće otvoreno danas u 17 časova u motelu „Jezero“ u Lamincima i trajaće do nedelje 6. septembra.

Sudija Šahovskog saveza Republike Srpske Nemanja Šipka rekao je da je trenutno prijavljeno sedam ekipa  od kojih su četiri iz Gradiške a ostali su iz Banjaluke, Potočana i Šipova.

„Liga se igra na šest tabli i uklapamo se u dozvoljenih 50 takmičara u jednoj sali. Naglašavamo da je takmičenje organizovano u skladu sa epidemiloškim mjerama“ rekao je Šipka.

Šipka je dodao da će za učesnike Prvenstva biti obezbjeđeno i pojedinačno brzopotezno prvenstvo kao i seminar za šahovske sudije.

Na Prvenstvu Druge šahovske lige Republike Srpske učestvovaće i predstavnici Šahovskog kluba „Kozara“ iz Gradiška. Predsjednik kluba, Vladimir Subotić rekao je da će iz Gradiške učestvovati i klubovi „Lijevče“ iz Nove Topole, „Krajišnik“ iz Krajišnika i „Potkozarje“ iz Gornjih Podgradaca.

On je dodao da Šahovsko prvenstvo grada Gradiška nastavljeno proteklog vikenda.

„Ostala su još tri meča da se odigraju, koja nisu bili odigrani zbog ograničenog broja do 50 učesnika. Nakon odigranih kola u Donjim Podgradcima došlo je i do promjene na tabeli, gdje sada prvo mjesto zauzima ekipa mjesne zajednice Bok Jankovac“, naveo je Subotić.

On je dodao da bi do kraja ove godine trebali biti odigrani 5. memorijalni turnir Remzo Suhonjić i 9.memorijal Petar Lovrić.

Share With: