Top lista

Top lista za 15.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Prva Zimska pijaca u Gradišci narednog vikenda

Prva „Zimska pijaca“ u Gradišci u organizaciji Gradiške tržnice biće održana predstojećeg vikenda, 28. i 29. decembra na Zelenoj pijaci u Gradišci.

Mara Galić iz Gradiške tržnice rekla je da je ideja i cilj sajma održavanje domaće proizvodnje i kućnih radinosti u zimskom periodu.

„Na Zimskoj pijaci predstaviće se nekoliko pčelara sa područja Gradiške, Udruženje proizvođača ekološke i organske hrane, povrtari, voćari, kreativci koji ručno izrađuju novogodišnje ukrase, poklone, dekupaž, narodne nošnje i opančari“, rekla je Galićeva i dodala da će se posjetiocima predstaviti i mladi momci iz Gradiške koji su osmislili i proizveli seriju ljutih soseva od paprike pod nazivom „Ljuti sos đeda Nike“.

Ona je naglasila da je namjera da Zimska pijaca bude manifestacija koja će se redovno održavati, koja će spojiti proizvođače i kupce i omogućiti svakome ko ima dobru poslovnu ideju da se predstavi.

„Želimo da podržimo male privrednike i obogatimo turističku ponudu grada“, navela je Galićeva.

Dražen Čekić iz Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Područna jedinica Gradiška rekao je da Resor sarađuje sa poljoprivrednim proizvođačima i da pomažu organizaciju prve Zimske pijace u Gradišci.

„Ove godine smo uspjeli da pozovemo određeni broj pčelara da izlože svoje proizvode, voćara i povrtlara i proizvođača ekološke hrane koja je u ekspanziji“, rekao je Čekić i dodao da su pozvali i velike proizvođače da predstave svoje proizvode na pijaci.

Čekić je dodao da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske  organizovalo sertifikacionu kuću iz Srbije kojoj će baza biti u Krnetama u Laktašima gdje će proizvođači moći da urade dodatnu analizu na ostatke pesticida i organske kontrole ispravnosti proizvoda.

On je naveo da pčelari u saradnji sa Institutom „Dr Vaso Butozan“ u Banjaluci redovno obavljanju analizu meda i da su proizvodi pčelara na Zelenoj pijaci u Gradišci sigurni i bezbjedni.

Share With: