Protonamjesnik Aleksandar Savić odlazi u Australiju

Sveštenik parohije dubravske  Aleksandar Savić odlazi na službu u hram Sv. Arhiđakona Stefana u Kizborou.

Gostujući u programu Radio Gradiške, rekao je da je zadovoljan što sa svojim parohijanima uspio sazidati hram koji je  prošle godine predat vjernicima na molitvenu upotrebu.

„U drugu parohiju odlazim potrebom naše Crkve i naroda, nastavljam služiti Bogu kao što sam 15 godina to činio u Dubravama, i kao što će nastaviti sveštenik koji će  u Dubrave doći nakon mene“,  rekao je Savić i dodao da u Australiju odlazi sa željom da doprinese boljitku srpskog naroda kao i prije 15 godina kada se vratio nakon završenih studija iz Sjedinjenih Američkih Država.

Savić je istakao da će najljepše uspomene ponijeti na svoje parohijane i Gradišku koji su zauzeli posebno  mjesto u njegovom srcu, i dodao da svaki sveštenik bez obzira gdje služio Bogu treba da bude uz svoj narod i da što bolje vrši svoju svešteničku službu.

Protonamjesnik Aleksandar Savić je diplomirao na teološkom fakultetu Sveti Sava u Libertivilu u SAD-u, od 2004. godine je paroh u Dubravama. U periodu njegovog službovanja u ovoj parohiji izgrađen je hram Svetih apostola Petra i Pavla.

Share With: