Просјечна нето плата за новембар 1.296 км

Просјечна нето плата у Републици Српској исплаћена у новембру ове године износила је 1.296 КМ и номинално је већа за 7,0 одсто, а реално за 3,8 одсто него у истом мјесецу лани, саопштено је из Републичког завода за статистику.
Према овим подацима, овогодишња новембарска просјечна нето плата номинално je већа за 0,5 одсто, а реално за 0,7 одсто него октобарска.

Највиша просјечна нето плата од 1.707 КМ исплаћена је у финансијској и дјелатности осигурања, а најнижа 973 КМ у грађевинарству.

Цијене производа и услуга које се користе за личну потрошњу у Републици Српској, мјерене индексом потрошачких цијена, у новембру у односу на октобар у просјеку су ниже за 0,2 одсто, док су у односу на исти мјесец претходне године у просјеку више за 3,1 одсто.

Од јануара до новембра ове године остварен је извоз од четири милијарде 801 милион КМ, што је за 4 одсто мање него у истом периоду лани, те увоз од шест милијарди 429 милиона КМ, што је за 2 одсто мање, док је проценат покривености увоза извозом износио 74,7 одсто.

Share With: