Top lista

Top lista za 27.02.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Promovisano književno stvaralaštvo Dobroslava Petričevića

Književno stvaralaštvo Dobroslava Petričevića promovisano je sinoć  u Narodnoj biblioteci Gradiška. Moderator ove promocije je bio Branislav Živković, dok je gost prosvjete bila Slava Stanjević.

Pristuni  su mogli čuti i muzičko scenski nastup Ljiljana Zdravković.

Petričević je rekao da je do sada objavio devet knjiga, odnosno pozorišnih predstava te da su prisutni pored promocije njegovog stvaralaštva mogli čuti muzičke numere i recitacije.

On je istakao da je upisan u leksikon najznačajnijih ličnosti Republike Srpske te da je dobitnik nagrade Grada Banja Luka ali sa ponosom ističe Zlatnu plaketu Prosvjete koju je dobio još samo Pavle Aksentijević.

Petričević je dodao da su ove godine izašle dvije njegove knjige „Razgovori s tugom“ i „U sjeni Golog otoka“.

Moderator ove promocije Branislav Živković rekao je da mu je veoma drago što je prisutan promociji stvaralaštva Dobrislava Petričevića.

„Muzika i poezija su oduvijek usko povezani,trudimo se da sa dobrom energijom  razbijemo monotoniju klasične promocije knjiga“, istakao je Živković.

On je dodao da su širom Republike Sprske imali promocije i da nastavljaju dalje.

Direktor narodne biblioteke Snježana Miljković je rekla da je ovo jedna drugačija promocija na kojoj su se pored autora predstavili i ostali učesnici.

Share With: