Пројекат „Женско треће доба“

Удружење „Жена и породица“ из Градишке покренуло је пројекат „Женско треће доба“. Реализација je почела 1. марта и трајаће до 31. августа ове године.

У оквиру пројекта, који финансира Екуменска инцијатива жена из Омиша, организоване су радионице на којим се жене треће животне доби друже, те израђују разне народне рукотворине.

Предсједник Удружења „Жена и породица“ Градишка Десанка Рађевић, каже да су одржали двије три радионице са двадесетак учесница, а једна од предвиђених активности јесте да на манифестацији „Здравофест“ прикажу своје радове.

Реализација пројекта „Женско треће доба“ трајаће шест мјесеци. Рађевићева каже да су жене заинтересоване за ове радионице.

Градишко Удружење „Жена и породица“ је, поред наведеног пројекта током посљедњих година уз финансијску подршку Екуменске инцијативе жена  из Омиша организовало посјете, те су тако прошле године били у  општини Ковачица.  Удружење је иначе познато по учешћу и организацији  бројних културних манифестација, вечери пјевања, рецитовања, женског стваралаштва, изложби и посјети другим удружењима.

Н.М.

Share With: