Проглашени најбољи радови шестог „Градишког прољећа“

На завршној манифестацији дјечијег литерарног конкурса „Градишко прољеће 2023“, која је одржана вечерас у Културном центру, проглашени су најбољи радови и представљена збирка селектованих радова „Први кораци 6“.

За најбољи рад у категорији поезије основних школа проглашена је пјесма Драгане Турјачанин, а најбоље прозно дјело написала је Тијана Станојчић.

Саша Голић награђена је првом наградом за прозно, а Лазар Тандарић за поетско дјело у категорији средњих школа.

Радове је оцјењивао стручни жири у саставу: Дарио Гвозден, Слађана Дринић и Милена Грбић.

Предсједник жирија, Дарио Гвозден рекао је да је ове године пристигло много квалитетних радова и да се у збирци “Први кораци 6” налази 80 радова који су били међу бољима.

“Радови су били изузетно богати, вриједни, емотивни а теме које су заступљене се везују за различите животне ситуације, од дјетињства, игара, играчака, животиња, кључних фигура у њиховом животу па до историјских, родољубивих тема” рекао је Гвозден.

Мирослав Вуковић, директор “Културног центра” Градишка истакао је да је на овогодишњи конкурс Дјечијег литерарног стваралаштава „Градишко прољеће 2023“ који је трајао је од 21. марта до 1.јуна, пристигао 161 рад ученика основних и средњих школа са подручја града Градишка али из из других крајева Републике Српске.

“Све више нам пристижу радови из свих крајева Српске и то нас обавезује да радимо још боље, да том али и другим нашим манифестацијама учинимо Градишку препознатљивом”, рекао је Вуковић.

Специјални гост манифестације је познати дјечији текстописац и музичар Бранимир Бане Росић, познатији као Бане Летећа Гитара.

Г.В.

Share With: